spis treści serwisu strona startowa Kontakt

Aldehyd amylocynamonowy

Aldehyd amylocynamonowy to substancja zapachowa oraz smakowa. Może występować w produktach kosmetycznych (np. płyny do kąpieli, żele pod prysznic, kremy, balsamy do ciała, perfumy, toniki i odżywki oraz szampony do włosów).

Aldehyd amylocynamonowy na wykazie składników kosmetyków występuje pod nazwą INCI*: AMYL CINNAMAL.

*INCI: International Nomenclature of Cosmetic Ingredients - ujednolicone, międzynarodowe nazwy składników kosmetyków.

Synonimy oraz nazwy w innych językach: 2-Benzylidene heptanal, Alpha-Amyl-beta-phenylacrolein, 2-Pentyl-3-phenylpropenoic acid, Flomine, A-Amyl-cinnamaldehyde, Heptanal, 2-(phenylmethylene), Amyl Cinnamal, Amylcinnamic aldehyde, Jasminaldehyde, Alpha-Amyl cinnamaldehyde, Pentylcinnamaldehyde.

Substancja testowa: Aldehyd amylocynamonowy 2% waz. (Chemotechnique Diagnostics, nr kat. A-014)

Autor opisu: Prof. UJ dr hab. med. Radosław Śpiewak, specjalista dermatolog i alergolog

Śledź nas na Facebooku:

facebook

Jak do nas dojechać:

dojazd

Uwaga! Ten serwis nie zastępuje porady lekarskiej, korzystasz z niego wyłącznie na własną odpowiedzialność. Autor dołożył wszelkich starań, aby informacje zawarte na tej stronie były rzetelne i aktualne, jednak wyklucza odpowiedzialność za ewentualne szkody wynikające z ewentualnych błędów. Każda istotna informacja powinna być weryfikowana w innych niezależnych źródłach fachowych.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Autor niniejszego dzieła udziela osobom fizycznym zgody na nieodpłatne korzystanie z niego wyłącznie w celach niekomercyjnych. Wszelkie inne zastosowania wymagają pisemnej zgody autora. Kopiowanie zabronione!
© Radosław Śpiewak All rights reserved. Document created: 30 July 2006, updated: 27 January 2017.

uczulacze od A do Z